În urma unei avarii majore pe conducta Hobas 600 din zona Budești-Pod Nou Sâmnic, care alimentează localitățile Budești, Băbeni și Mihăești, este posibil ca serviciul de furnizare a apei potabile in aceste zone să se întrerupă.
Echipele de intervenție ale Apavil S. A. s-au deplasat imediat la fața locului (în jurul orei 19:00) și fac eforturi sustinute pentru remedierea acestei situații în cel mai scurt timp posibil. Reluarea furnizării apei potabile se va face, cel mai probabil, în cursul acestei nopți, date fiind condițiile meteo nefavorabile și complexitatea lucrărilor care trebuie efectuate.
Rugăm toți utilizatorii din zonele menționate să înțeleagă că după reluarea furnizării apei potabile, parametrul turbiditate poate fi modificat (apa poate să fie tulbure) chiar dacă se fac purjări atât în zonele afectate, cât și în cele adiacente. În cazul în care turbiditatea persistă, consumatorii sunt rugați să sune la dispeceratul societății în vederea constatării și luării măsurilor care se impun.

DISPECERAT Tel: 0250 820010 / 0350 802160

Vă mulțumim pentru înțelegere!
APAVIL S.A.

Update: Lucrările de remediere a avariei au fost încheiate în jurul orei 04:00, oră la care au început manevrele de încărcare a conductei de transport, urmată de acțiuni de spălare a acesteia până la încadrarea apei în parametrii de potabilitate. După atingerea condițiilor de calitate impuse, se vor face manevrele de încărcare a rezervoarelor de înmagazinare pentru a se putea relua furnizarea apei potabile către utilizatori, în condiții normale. Localitățile afectate sunt Băbeni și Budești – Barza, Brândușari, Piscul Pietrei și Andronești.

În cursul nopții de 19 spre 20 august a.c. a fost reluat serviciul de furnizare a apei potabile către utilizatori.

Avarie majora la Budesti – 18 august 2021